Karşılıklı, reflektörlü ve Cisimden Yansımalı Tip Fotoelektrik Sensörler

Karşılıklı fotoelektrik sensörlerdeki alıcı ve vericiler birbirine paralel şekilde hizalanır.
Bu şekilde ışık alıcıya doğrudan ulaşırken uzun algılama aralıkları ve yüksek kazanım elde edilir.
Bu sensörler tüm nesnelerin güvenilir şekilde algılanmasını sağlar. Yansıma açısı, yüzey özellikleri, nesne rengi vb. özellikler dikkate alınmaz ve sensörün işlevsel güvenilirliği bu özelliklerden etkilenmez.
Reflektörlü tip fotoelektrik sensörlerin rahat kurulumu için alıcı ve verici bir gövde içinde hizalanır.
Reflektörün karşı tarafa yerleştirilmesi ve bu reflektörle hizalanması yeterlidir.
Polarizasyon filtresi sunan standart model, reflektörlü sistemin kurulum avantajlarına ek olarak yansıtıcı nesnelerin uzun algılama aralıklarında algılanmasını sağlayan güvenilir algılama özelliği sunar.
Net nesne algılama için reflektörlü fotoelektrik sensörler, şeffaf nesnelerin güvenilir şekilde algılanması için ideal çözümdür.
Yalnızca tek bir cihazın takılması gereken ve reflektöre ihtiyaç duymayan cisimden yansımalı fotoelektrik sensörlerin kurulumu son derece kolaydır.
Öncelikli olarak yakın aralıkta çalışan bu sensörler, optimum anahtarlama doğruluğu sunar ve çok küçük nesneleri bile güvenilir şekilde algılayabilir.
Arka fon bastırma özellikli sensörler, yalnızca sensörün ön kısmındaki belirli bir alanı algılar.
Sensör, bu alanın dışındaki tüm nesneleri yok sayar. Arka fon bastırma özellikli sensörler, arka plandaki engelleyici nesnelere karşı duyarsız olmalarına karşın son derece hassastır.
Arka fon değerlendirme özellikli sensörler, ölçüm aralığında sensörü hizalayabileceğiniz sabit bir arka planın bulunduğu uygulamalarda sıklıkla kullanılır.

Ölçüm Temeli Teknolojisine Sahip Anahtarlama Sensörü

Ölçüm temeli teknolojisine sahip anahtarlama sensörleri Pepperl+Fuchs tarafından geliştirilen Çoklu Piksel Teknolojisine (MPT) dayalıdır.
Bu teknoloji sayesinde, birden fazla çalışma modu ve anahtarlama noktası tek bir üçgenleştirme sensöründen kolayca ayarlanabilir.
Bu fotoelektrik sensörler, pencere çalışma modunda arka fon bastırma sensörleri ve arka plan değerlendirme sensörleri olarak yapılandırılabilir.
Sensörlerde ayrıca kullanıcıların sensörleri çok yönlü uygulamalara kolayca entegre edebilmesini sağlayan standart IO-Link arayüzü bulunur.

Fiberoptik Sensörler

Fiberoptik sensörler ve kablolar; yer kısıtlamaları, uç sıcaklıklar ve benzeri durumlar nedeniyle sensörlerin doğrudan monte edilmesinin mümkün olmadığı uygulamalar açısından mükemmeldir.
Küçük fiberoptik ışık demetleri, küçük nesneleri algılamak için idealdir.

Fotoelektrik Çatal Sensör ve Çatal Tip Sensörler

Hızlı tepki süresine sahip bu cihazlar, uzun mesafelerden küçük nesneleri algılamak için idealdir.
Bunlar genellikle titreşen ve salınan konveyörlerde nesneleri algılamak için kullanılır. Çatal tip sensörler, serbest düşen güdümsüz nesnelerin algılanması gibi zorlu sayma ve izleme görevlerini gerçekleştirir.

Kontrast Sensörleri + Renk Sensörleri

Kontrast Sensörleri Kontrast sensörü, arka plan ve baskı işareti arasında öğretilen noktayı geçtiğinde bu noktayı hızlı bir şekilde tanır ve işaretin tam konumunu gösterir.
Bu sensörler; yiyecek içecek ve ilaç endüstrilerindeki baskı makineleri, paketleme tesisleri ve etiketleme makinelerinde nesnelerin hassas şekilde konumlandırılması için kullanılır.
Bu sensörler; düşük kontrast çözünürlüğü, kontrast farklılıkları minimal olduğunda üst düzey anahtarlama güvenilirliği, kısa yanıt süreleri ve materyal ağı üzerindeki yükseklik ve açı dalgalanmalarına duyarsızlık gibi özelliklerle diğer sensörlerden ayrılır.
Renk Sensörleri Benzer bir ilke kullanarak çalışan kontrast sensörlerinin aksine renk sensörleri, son derece güvenilir çok renkli arka planlarla çalışır.
Sensör, öğretilen rengi algılamak için periyodik olarak hedef materyali R, G, B renk kanallarında tarar. Üç farklı renk öğretilebilir ve paralel olarak tanınabilir.

Işık Bariyerleri

Işık bariyerleri, daha geniş alanların izlenmesi gereken uygulamalar için idealdir. Işık bariyerlerinin montajı, kurulması ve hizalanması oldukça kolay olduğundan tek tek yerleştirilmiş birden fazla fotoelektrik sensörlere göre tercih sebebidir.
Uygulama alanları, malzeme işlenen tesislerde palet genişliğinin, yüksekliğinin ve profilinin kontrol edilmesinden, konumdan bağımsız nesnelerin algılanmasına, taşınan daha büyük malların üst üste binme durumunun kontrol edilmesine ve asansör kapılarının izlenmesine kadar değişir.

Mesafe Sensörleri

En küçük model bile çok çeşitli ölçüm ve konumlandırma görevleri için uygundur. Bu model, lazer üçgenleştirme ve bir analog çıkış kullanarak çalışır.
VDM serisinin tüm diğer sensörleri, Darbe Yansıma Süresi Teknolojisini kullanır, uzun algılama aralıkları sunar ve son derece doğru ölçüm sonuçları elde eder.
PRT, ortam ışığına ve toza maruz kalınan zorlu ortam koşullarında bile yüksek dereceli çalışma güvenilirliği sunmak için yüksek yoğunlukta ışık darbeleri kullanır.

Optik Veri Aktarıcılar

Optik veri aktarıcılar; stok besleyiciler, endüstriyel kamyonlar, otomatik nakliye sistemleri, baş üstü konveyörleri ve kenetleme istasyonlarında kablosuz iletişim kurmak amacıyla tasarlanmıştır.
Böylece mekanik ve sorunlu RF ve Wi-Fi aktarımlarından kaçınılmış olur. Çeşitli çalışma aralıklarına ve aktarım hızlarına sahip cihazlar mevcuttur.

Safety (Güvenlik) Sensörleri

Fotoelektrik Safety (Güvenlik) Sensörleri
Otomatik süreçlerde personelin korunması gittikçe daha önemli hale geliyor. Makinelerin yüksek riskli hareketler gerçekleştirdiği durumlarda, ilgili sağlık ve güvenlik düzenlemelerine uyulması gerekir.
Operatörün dikkatinin bir anlığına dağıldığı durumlarda bile kesilme, ezilme ve darbe sonucu oluşabilecek yaralanmaların önlenmesi gerekir.

Otomatik Erişim ve Girişler için Sensörler

Günümüzde yürüyen merdivenlerin, otomatik kapıların, bariyerlerin ve asansörlerin olmadığı bir hayat düşünmek zordur.
Bunlar sanki büyülüymüş gibi otomatik olarak açılır, engelleri algılar ve yaklaşan kişilere ve nesnelere oldukça doğal bir şekilde tepki veriyormuş gibi görünür.

whatsapp