Mutlak Enkoderler

Mutlak enkoderler, her şaft konumu için farklı kodlanan bir sayısal değer sağlar. Özellikle konumlandırma görevlerinde, mutlak enkoderler hesaplama görevleri kontrolörünün görevini üstlenir ve ek giriş bileşenleri gereksinimi ortadan kaldırarak maliyet tasarrufu sağlar.
Ayrıca, geçerli konum değeri anında kullanılabildiğinden makine açıldığında veya güç kesintisi sonrasında referans çalıştırma gereksinimi ortadan kalkar.
Paralel mutlak enkoderler, konum değerini birçok paralel kablo yardımıyla elektronik analiz bileşenlerine aktarır. Seri mutlak enkoderler, çıkış değerlerini standart arayüzler veya protokoller üzerinden aktarır.
Geçmişte, seri veri aktarımı için genellikle noktadan noktaya (point to point) bağlantısı tercih edilse de bugün yoğun olarak saha veri yolu sistemleri kullanılmaktadır.
Arayüzler:
Pepperl+Fuchs döner enkoder portföyü piyasada bulunan mutlak enkoderler için en çeşitli arayüz yelpazesini sunar:
- Paralel Arayüz
- SSI Arayüzü
- AS Arayüzü
- CAN
- DeviceNet
- Ethernet
- PROFIBUS
- PROFINET
Tehlikeli alanlar için tasarlanan Döner Enkoderler yangına dayanıklı veya kendinden korumalıdır.

Artımlı Enkoderler

Artımlı döner kodlayıcı
Endüstriyel standart muhafaza ∅58 mm, 5000 ppr'ye kadar, Servo flanş, kare flanş veya sıkıştırma flanşı, Talep üzerine özel şaftlı özel flanşlar, Paslanmaz çelik versiyon, Çıkış tipi: itme-çekme, artımlı

İp Üniteleri

Analog arabirim ve basma düğmeli kablo çekmeli döner kodlayıcı, Sağlam ancak hafif plastik yapı, Kompakt, ince tasarım (monte edilmiş döner kodlayıcının mili, tambur yatağının işlevini sağlamak için kullanılır), Kaplinsiz adaptasyon, Geniş montaj yelpazesi seçenekler, Pas ve aside dayanıklı ölçüm kablosu

whatsapp